Ministeeriumil pole veel selget plaani maapiirkondade arstiabipunktide kohta

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst on esimene inimene, kelle poole enamiku tervisehädade puhul pöörduda tasuks.
Perearst on esimene inimene, kelle poole enamiku tervisehädade puhul pöörduda tasuks. Foto: West Coast Surfer/picture alliance/moodboard/Scanpix

Ministeeriumi esindaja sõnul on üha raskem leida maapiirkondadesse arste juba praegu, tervisekeskuste tööle hakkamisega ei ole aga kindlat plaani, kuidas seda olukorda parandada.

Eelkõige loodab sotsiaalministeerium selle peale, et kui tervisekeskustes mitme perearsti suurenenud meeskonnad tööle hakkavad, leitakse võimalus, kuidas maapiirkondades avada ajutiselt lahti olevad arstiabi punktid, vahendab ERR uudisteportaal.

«Meie lootus on, et kui suuremad meeskonnad toimima hakkavad, on võimalik ka paikkonniti vaadata, kus oleks mõistlik teine vastuvõtukoht avada,» selgitas sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna juhataja Triin Habicht «Terevisioonis».

Ta ei nõustu väitega, justkui kujundataks tervisekeskustega ümber praegu 20 aastaga väljakujunenud perearstide süsteem. Habichti sõnul on mitme taotluse puhul näha, et arvestatud on just tõmbekeskustega ja inimeste liikumisega ning selle järgi ka keskuse asukoht plaanitud.

Vaata lähemalt videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles