Algab heategevuskampaania liikumispuudega laste ravi toetuseks

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesikäpp ja Rasmus Mägi.
Mesikäpp ja Rasmus Mägi. Foto: Kalev

Magusatootja Kalev alustab koostöös Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskusega heategevuskampaaniat, mille käigus on plaanis koguda liikumispuudega laste ravi toetuseks vähemalt 20 000 eurot.

Heategevuskampaania «Ole kah käpp» raames läheb septembris ja oktoobris ostetud kõigilt Mesikäpa kaubamärki kandvatelt toodetelt kaks senti liikumispuudega lastele, et toetada nende raviks vajalike ortooside soetamist, teatas Kalev. Hinnanguliselt saab sellest abi üle saja lapse.

«Lapsed, kes meie keskusesse satuvad, on erineva taustaga – on nii neid lapsi, kel on juba sünnijärgne liikumispuue kui ka neid, kes on liikumisvõime kaotanud või kahjustanud seda mõne ränga õnnetuse tõttu,» rääkis Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juhataja Priit Eelmäe. «Samuti on erinevad laste väljavaated paranemisele – on neid, kes suudavad peale edukat ravi elada täisväärtuslikku elu ja on ka neid, kes suudavad ravi toel saada niipalju uuesti liikuma, et ei vaja enam pidevat abistamist. Omalt poolt lubame, et toetussumma jõuab just nende lasteni, kes seda kõige enam vajavad.”

Kampaania patroon, Rio olümpial ja hiljuti Teemantliiga etapil Lausanne`is suurepärase tulemuse teinud tõkkejooksja Rasmus Mägi sõnul on rõõmustav, et Kalev on võtnud taastusravi vajavate laste toetamise oma südameasjaks ja teinud seda juba aastaid.

«Minu arvates on igati tänuväärne, et sel aastal saavad Mesikäpa heategevuskampaaniast abi liikumisvõime kaotanud või liikumispuudega sündinud lapsed. Eestis on kokku üle 2500 liikumispuudega lapse, kes vajavad abi ja meie koos Kalevi ja Mesikäpaga oma käpa ka ulatame. Loodetavasti teevad sedasama veel paljud eestimaalased,» sõnas Mägi.

Kalevi juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul kavatseb ettevõte abivajavaid lapsi ka edaspidi toetada. «Suurim hea meel on näha, et Mesikäpa heategevuskampaaniast on saanud kena traditsioon. Soovime olla abiks neile, kes seda kõige enam vajavad ning teeme seda kindlasti ka edaspidi,» lausus Kaare.

Aasta tagasi viis Kalev koostöös Eesti vähihaigete laste vanemate liiduga läbi analoogse heategevuskampaania, mille käigus koguti vähihaigete laste toetuseks 25 511 eurot.

Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsioonikeskus on taastusravihaigla, mis on spetsialiseerunud neuroloogiliste probleemidega laste ja täiskasvanute abistamisele. Aastas osutatakse teenust ligikaudu 3500 erinevale abivajajale.

Mesikäpp on Kalevi üks tuntumaid tootesarju, millesse kuulub kokku 18 toodet: šokolaadid, kompvekid, küpsised, vahvlid, jäätised, vahvlipulber ja vahvlikook.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles