Sõltuvus: naine treenib iga päev kaheksa tundi (1)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liigne treenimine ei tule kasuks.
Liigne treenimine ei tule kasuks. Foto: PantherMedia / Scanpix / Wavebreakmedia ltd

39-aastane Califonia naine Erin tunnistab, et on pühendanud kogu elu treeningutele, tehes iga päev kaheksa tundi trenni. 

«Ma ei väsi, mul ei teki valusid,» rääkis ka telesarjas The Doctor osalev trennisõltlane, kirjutab People. Kuigi naise keha näib suutvat liigse treeninguga toime tulla, siis tegelikult ei anna trenn naisele head enesetunnet. 

Ta tühistab trenni tõttu plaane ja kohtumisi. «See kontrollib mu elu. Ma lihtsalt ei suuda lõpetada,» rääkis naine. Ta lisas, et ei saa enam treeningust isegi seda head tunnet, mis tekkis siis, kui ta treenis päevas kolm-neli tundi.

Erin käib trennis varahommikuti kell viis, enne tööpäeva algust ning naaseb treeningsaali kohe, kui on töö lõpetanud. 

Naine selgitab, et on kasutanud treeninguid selleks, et hoiduda minevikus kogetud valusast traumast. Just seetõttu treenis ta üha rohkem aega järjest.

Dr Travis Stork soovitas Erinil sõltuvusele abi otsida. Arstil oli hea meel, et naine on mõistnud, et ta vajab muutust, sest Erini vererõhunäitajad tegid talle muret. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles