Kätepesuga väldid külmetushaiguseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Kindlasti on kõik korduvalt kuulnud soovitust, et käsi tuleb pesta rohke seebi ja sooja veega, mida peetakse üheks paremaks külmetushaigustest hoidumise viisiks.


Old Farmers Almanac toob välja dr Lamont Sweeti soovitused kätepesuks ning seegi rõhutab, et kätepesuks on vaja palju seepi ja vett, kirjutab Maaleht.



Käsi tuleb pesta kaks minutit ning vastupidiselt üldisele arvamusele ei ole vee temperatuur eriti oluline ning hõõruma ei pea mitte ainult peopesasid ja sõrmi, vaid ka käeselga ning nahka sõrmede vahel, kus bakterid end peita võivad.



Eriti hoolikalt tuleb käsi pesta enne ja pärast seda kui käed on näo lähedal, enne söömist ja söögi tegemist, peale WC kasutamist, nuuskamist või käega aevastuse katmist, peale mähkmete vahetamist, prügiga tegelemist ning loomade katsumist või nende järel koristamist.



Kokkuhoidlikuks tegutsemiseks soovitatakse käte puhastamiseks kasutada ka näiteks keedetud kartuleid, mis toimib sama hästi kui tavaline seep ning nahk jääb pehme ja värske.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles