Viirushaigusteks tuleb tänavu varakult valmis olla

Sirje Niitra
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise halvenedes võta telefoni teel ühendust perearstiga või helista perearsti nõuandeliinile 1220, selgita olukorda ning järgi saadud juhised. Kui seisund on väga tõsine, kutsu kiirabi, kes viib su haiglasse jälgimisele.
Tervise halvenedes võta telefoni teel ühendust perearstiga või helista perearsti nõuandeliinile 1220, selgita olukorda ning järgi saadud juhised. Kui seisund on väga tõsine, kutsu kiirabi, kes viib su haiglasse jälgimisele. Foto: Sille Annuk

Kuna jahedavõitu suvi ja vähe päikest ei võimaldanud tänavu inimestel piisavalt akusid laadida, on ka viiruste põhjustatud haigused kerged külge hakkama.


Siit ja sealt on kuulda, et lapsed on juba nohused ja ka mõned täiskasvanud on sunnitud palaviku tõttu töölt ära jääma. Nõmme perearst Eero Merilind ütleb, et paljud lasteaialapsed on pärast kaht nädalat lasteaias juba haigestuda jõudnud tulles vastuvõtule köha, nohu ja väikese palavikuga.

Merilinnu sõnul võib see aasta tulla raskem kui eelmine. Kui tavaliselt on laste haigestumine alanud septembri lõpul või oktoobri algul, siis nüüd võib haiguspuhangut oodata juba septembri keskpaigas ehk esimesel koolikuul.

Terviseameti andmetel olid ülemiste hingamisteede viirusnakkused eelmisel nädalal veel madalal tasemel. Siiski pöördus arsti poole 920 inimest ja neist 44 protsenti olid lapsed.

Ametil on info üksnes nende haigete kohta, kes on arsti juures käinud. Sageli inimesed põevad ja põetavad oma lähedasi kodus ja see statistikas ei kajastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles