Lääne-Tallinna keskhaigla: kui haiglate ühendamisest tuleb raha juurde, on sellel mõte

Heidi Ojamaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski maanteel asuva Lääne-Tallinna keskhaigla hooned.
Paldiski maanteel asuva Lääne-Tallinna keskhaigla hooned. Foto: Andres Haabu

Lääne-Tallinna keskhaigla juhtuse esimees Imbi Moks ütles, kommenteerides sotsiaalminister Hanno Pevkuri ettepanekut ühendada kõik Tallinna haiglad, et kui sellel kõigel on läbimõeldud ja ratsionaalne põhjendus ning kui tervisehoidu tuleb sellest raha juurde, siis on sellel mõte. «Aga enne tasub üheksa korda mõõta.»

Tallinna lastehaigla juhatuse esimees Mall-Anne Riikjärve sõnul ei peaks kokkuhoid olema Tallinna haiglate ühendamise ainus eesmärk. «Kokkuhoid ei saa olla ainus ühendamise eesmärk. Igasugune ühendamine toob endaga algul kaasa kulude suurenemise ja juhtimistasandite mitmekordistumise.»

Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee ütles Postimehele, et sotsiaalministri ettepanek ühendada kõik Tallinna haiglad on ennatlik.

Ta lisas, et vaeses riigis ning äärmise efektiivsusega töötava tervishoiusüsteemi puhul ei ole mõtet rääkida suurest kokkuhoiust. «Mõttekam oleks rääkida elanike tervishoiuvajadustest ning sellest, et patsiendid saaksid ka homme vähemalt samal tasemel tervishoiuabi, nagu nad seda täna saavad.»

Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik ütles Postimehele, et kui viia lõpuni tervishoiureform Tallinnas, siis oleks mõistlik viia ühe juhtimise alla kõik siin tegutsevad haiglavõrgu arengukava haiglad. Alliku sõnul võimaldaks haiglate ühendamine vältida mõttetut dubleerimist ning arendada ühiselt neid teenuseid, mida napib.

Sotsiaalminister Pevkur ütles intervjuus Postimehele, et Tallinna haiglate ühendamine annaks suure kokkuhoiu ning kahandaks senist dubleerimist. Pevkuri sõnul mõjutaks Tallinna haiglate ühendamine kõige rohkem tervishoiu rahastamist.  

Tallinna abilinnapea Merike Martinson on seisukohal, et Tallinna haiglate ühendamine on ebaotstarbekas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles