Suitsetajad puuduvad töölt rohkem

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Suurbritannia teadusanalüüs näitab, et suitsetaja puudub töölt keskmiselt 2-3 päeva aastas rohkem kui mittesuitsetaja.

Selle analüüsi järgi läks korduv põhjuseta puudumine Suurbritanniale maksma 1,4 miljardit naelsterlingit. «Kindlasti on kõige olulisem sõnum iga inimese jaoks «loobu suitsetamisest» ja see uuring kordab seda veel kord,» kommenteeris tulemusi Bostoni Harvardi Meditsiinikooli rahvatervise uurija Douglas Levy väljaandele Reuters.

«Ma arvan, et see uuring tõestab, et suitsetamine ei puuduta mitte ainult üksikindiviidi, vaid kogu ühiskonda tervikuna,» lisas ta.

Analüüsiti varasemaid teadusuuringuid, mis tehti perioodil 1960-2011 Euroopas, Austraalias, Uus-Meremaal, USAs ja Jaapanis ning milles osales üle 71 000 avaliku ja privaatsektori töötaja.

Uurijad küsisid töötajatelt nende suitsetamisharjumuste kohta ning uurisid, kui palju nad kahe aasta jooksul keskmiselt töölt puudusid.

Teadlased leidsid tulemustes, et praegused suitsetajad puudusid töölt 33-protsendise tõenäosusega rohkem kui  endised suitsetajad. Keskmiselt puudus praegune suitsetaja aastas mittesuitsetajast rohkem 2,7 päeva. Endiste suitsetajate puudumine jäi kahe leeri vahele.

«See näitab, et suitsetaja läheb tööandjale puudumiste tõttu kokkuvõttes kulukamaks kui mittesuitsetaja,» märkis teadusrühm väljaandes Addiction.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles