Uuring: Soome võib 2040. aastaks muutuda suitsuvabaks riigiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suitsetamise populaarsus on alates 2000. aastast Soomes järsult vähenenud ning kui senised trendid jätkuvad, saab Soomest 2040. aastaks suitsuvaba maa, selgub põhjanaabrite tervishoiuinstituudi (THL) rahvatervise alasest uuringust.

Uuringu kohaselt on sigarettide tarbimine vähenenud eriti meeste seas. Näiteks kümne aasta eest suitsetas 30-44-aastastest Soome meestest iga kolmas, siis mullu vaid iga viies, vahendas Helsingin Sanomat.

30-64-aastastest soomlastest suitsetab praegu igapäevaselt umbes iga viies, 65-74-aastastest umbes iga kümnes. Kuigi mehed suitsetavad sagedamini kui naised, on meeste seas suitsetamine vähenenud naistest kiiremini.

THLi hinnangul on üks põhjus suitsetamise vähenemisele tubakaseaduste uuendamine ja eriti sellega kaasnenud suitsetamiskeelud avalikes kohtades. Ka rahva suhtumine suitsetamisse on varasemaga võrreldes negatiivsemaks muutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles