Missioonil viibivate sõdurite lapsi ähvardab stress

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdur
Sõdur Foto: Caro / Scanpix

Uues uuringus selgus, et umbes ühel kolmandikul välismissioonile saadetud USA sõdurite lastest on kõrgenenud risk sattuda stressi.

Uuringust võttis osa 101 armeetöötajate abikaasat, põhiliselt naised, kes vastasid viie- kuni 12-aastaste laste kohta käivatele küsimustele, vahendab Healthday.

32 protsendil lastest esines kõrge risk psühhosotsiaalseteks probleemideks. See ei tähenda, et neil need probleemid olid, vaid tõenäosus nende tekkimiseks oli suurem.

Stressis vanemate lastel oli umbes seitse korda kõrgem risk ise probleeme kogeda. Psühhosotsiaalsete probleemide esinemine oli väiksem lastel, kelle vanemad said toetust sõjaväeorganisatsioonidelt või olid kõrgharitud.

«Sõjavägi, perekond ja kogukond aitavad leevendada perekonna stressi missioonide ajal,» märkis uuringu üks läbiviijatest, dr Eric M. Flake sõjaväehaiglast Madigan Army Medical Center.

Kuigi praegu toetatakse sõjaväebaasides elavaid inimesi, peaks uurijate sõnul sama toetust saama kõik missioonidel viibivate sõdurite pered. Nad soovitasid ka, et laste- ja perearstid tunneksid huvi vanemate ja laste stressi kohta eemal viibivate sõjaväelaste peredes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles