Ministeerium loodab kõigi tervisekeskuste valmimist 2020. aastaks

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Esmaspäeval toimus Tallinnas infopäev esmatasandi tervisekeskuste toetuse taotlejatele. Kuigi plaanide järgi peab 35 tervisekeskust olema valmis hiljemalt 2023. aastaks, loodab ministeerium, et need on olemas juba 2020. aastaks.

Päeva avanud tervise- ja tööminister Rannar Vassiljevi sõnul pole esmatasandi tervisekeskuste mõte vaid see, et perearstidel oleks paremad ruumid, vaid et arstiabi süsteemis tekiks kvalitatiivne muutus ning arstiabi muutuks paindlikumaks, kirjutab meditsiiniuudiste portaal Med24.ee.

Sotsiaalministeeriumi välisvahendite osakonna struktuurivahendite juht Merlin Tatrik rääkis määruse üldistest nõuetest. Ta seletas, et tegemist on ühekordse tõukega struktuursete reformide elluviimiseks ning need investeeringud peavad minema piirkondadesse, kus nad on jätkusuutlikud.

2018. aasta lõpuks peaks valmis olema esimesed 15 tervisekeskust. Lõppsiht on, et 2023. aastaks oleks kokku 35 tervisekeskust. «Tegelikult liigume selles suunas, et 2020. aastaks oleksid tervisekeskused juba valmis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles