Vähihaige naine: kui oled veel elus, pole su missioon siin lõppenud

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pere ja lähedaste tugi on vähihaigele oluline.
Pere ja lähedaste tugi on vähihaigele oluline. Foto: panthermedia.net / Craig Robinson

Marju Maasik-Kütt põeb neljanda staadiumi emakakaelavähki. Naine sai oma haigusest teada 2016. aastal ja rääkis oma võitlusest haigusega «Vikerhommikus», vahendab ERR.

Kuigi algul olid arstid optimistlikud ja lootsid, et keemiaravi ja kiiritus aitavad, siis kaheksa kuu pärast olid tekkinud metastaasid, kus üks kolle oli naise sõnul väga halvas kohas - siis selgus karm tõde, et haigus on ravimatu.

Kuna Marjule soovitatud kallist ravimit Avastin Haigekassa ei rahasta, pöördus naine  vähiravifondi «Kingitud Elu» poole, kust õnnestus tal saada rahastus ravimile, mis pikendab tema elu. 

Kui saatejuht küsis Marjult, mismoodi on ta suutnud säilitada positiivsuse, vastas naine, et tal on meeles üks tsitaat, mis ütleb, et kui sa oled veel elus, pole su missioon siin maa peal lõppenud.

«Muidugi sõprade ja minu armsa pere toetus, kes on seisnud iga päev ja ööd minu kõrval, see on see, mis mind püsti hoiab,» tõdes Maasik-Kütt.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles