Kui teid on tabanud külmetushaigus, on äärmiselt oluline pöörata suurt tähelepanu sellele, mida sööte: õige toit tugevdab immuunsüsteemi ning vastupanuvõimet mikroobidele, raskesti seeditav või magus toit võib aga tuua rohkem kahju.
Õige toit aitab külmetusest paremini jagu saada
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõrka organismi kurnavad liigselt kange kohv ja tee; praetud, soolane või vürtsikas toit; samuti näiteks raskesti seeditavad banaanid, vahendab Maaleht.
Kasu toovad kindlasti sibul ja küüslauk, puu- ja köögiviljad, morss, mahlad, ravimteed, keefir ja jogurt. Samas ei ole arstide sõnul hea haiguse ajal maiustada viinamarjadega, sest neis sisalduv glükoos soodustab magusat keskkonda armastavate bakterite paljunemist; tsitruselised võivad aga ärritada liigselt limaskesti.
Et organismi mitte liigselt koormata, tuleks eelistada kerget suppi, linnuliha või mitterasvast liha; kalast eelistage aga rasvasemat, sest see sisaldab organismile vajalikke oomega-3- ja oomega-6-rasvhappeid.