Õige toit aitab külmetusest paremini jagu saada

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kui teid on tabanud külmetushaigus, on äärmiselt oluline pöörata suurt tähelepanu sellele, mida sööte: õige toit tugevdab immuunsüsteemi ning vastupanuvõimet mikroobidele, raskesti seeditav või magus toit võib aga tuua rohkem kahju.


Nõrka organismi kurnavad liigselt kange kohv ja tee; praetud, soolane või vürtsikas toit; samuti näiteks raskesti seeditavad banaanid, vahendab Maaleht.

Kasu toovad kindlasti sibul ja küüslauk, puu- ja köögiviljad, morss, mahlad, ravimteed, keefir ja jogurt. Samas ei ole arstide sõnul hea haiguse ajal maiustada viinamarjadega, sest neis sisalduv glükoos soodustab magusat keskkonda armastavate bakterite paljunemist; tsitruselised võivad aga ärritada liigselt limaskesti.

Et organismi mitte liigselt koormata, tuleks eelistada kerget suppi, linnuliha või mitterasvast liha; kalast eelistage aga rasvasemat, sest see sisaldab organismile vajalikke oomega-3- ja oomega-6-rasvhappeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles