Kas kätega söömine muudab seda, kuidas aju toidule reageerib?

Kätega söömine võimendab toidu maitset.

FOTO: Shutterstock

Kätega süües maitseb toit paremini ja söömise protsess on nauditavam, kuid sellega kaasneb risk süüa liiga palju korraga.

Toidu sõrmedega puudutamine võimendab aju sensoorset tundlikkust ja tänu sellele maitseb toit paremini ning inimene saab söömisest rohkem rahuldust. New Yorgis asuva Stevensi Ülikooli teadlasd hoiatavad, et kätega süües on suurem oht süüa liiga palju ja nii suureneb ülekaalulisuse risk.

Uuringust on selgunud, et aju jõuab toidu puudutamisele reageerida isegi enne, kui toit suhu jõuab. Kahvli või lusikaga toidu puudutamine sama mõju ei avaldanud. See erinevus esines vaid neil inimestel, kes järgivad toitumiskava, peavad dieeti või väldivad mingeid toiduaineid.