Bill Gates avaldab tõhusaima võimaliku viisi koroonakriisist peatselt pääseda

PM Tervis
Copy
Bill Gates.
Bill Gates. Foto: Shutterstock

Microsofti kaaslooja Bill Gatesi sõnul ei pruugi koroonaviiruse epideemia surmajuhtumite arv ulatuda nii kõrgeks kui kardetakse, vahendab CNBC. Gates usub, et inimesed mõistavad olukorra tõsidust ning annavad endast kõik, et see kiiresti laheneks.

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump ennustas eelmisel nädalal, et enne kui epideemia kontrolli alla saadakse, sureb USAs koroonaviiruse tagajärjel 100 000 – 240 000 inimest. Gates on optimistlikum ning usub, et kui inimesed kodus püsimist tõsiselt võtavad, on võimalik päästa suur hulk elusid ning kriisi leevendada.

Koroonaviirusse nakatunute arv ulatub globaalselt 1,2 miljonini, viiruse tagajärjel on surnud 65 711 inimest. Gates selgitas, et kui inimesed praegu reeglitest kinni peavad, hakkab viirus kuu lõpul taanduma. Kriis ei kao päriselt enne, kui turule jõuab vaktsiin, mis oleks saadaval kõigis riikides. Seni on parim võimalik lahendus järgida karantiininõudeid ning püsida kodus. 

Gates hoiatas juba 2015. aastal, et inimelule kujutavad lähitulevikus enam ohtu epideemiad kui sõjad. Samuti on tema hinnangul riigid teinud vaid viis protsenti sellest, mida oleks pidanud tegema, et vältida käesolevat pandeemiat. Veebruaris lubas Gates, et Bill & Melinda Gates Foundation annetab koroonakriisi leevendamiseks 100 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles