Hollandis korraldatud uuringust selgus, et suisa 35,6 protsenti osalenud 2197 inimesest tõi migreeni põhjustajana välja alkoholi tarbimise.
Kolmandiku migreenidest kutsub esile üks konkreetne faktor
25 protsenti uuringus osalenutest, kes enam alkoholi ei tarbi või kunagi tarbinud polnud, tegid sellise valiku just alkoholi migreeni soodustavate omaduste tõttu, kirjutab Science Daily.
Uuringust selgus ka põhiline migreeni tekitaja, milleks oli punane vein, mis soodustas migreeni tekkimist 77,8 protsendil uuringus osalenutest. Kolmandikul juhtudest tekkis migreen hiljemalt kolm tundi pärast veini tarbimist, 90 protsendil tekkis migreen aga kuni kümne tunni jooksul.
Uuringu autorid tõdesid, et antud teemal on vaja teha lisauuringuid, kuid seos alkoholi tarbimise ja migreeni vahel on selge.