6 näpunäidet puhkuse ajal treenimiseks

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Suvine puhkus võib tavapärase treeningkava sassi ajada, sest tihti lubatakse endale mööndusi. Canadian Running pani kirja kuus näpunäidet kuidas puhkuse ajal treenimine efektiivseks muuta. 

1) Puhkuse ajal on kõige ideaalsem kohandada treeningplaan nii, et trennid oleksid lühikesed aga kiired. Ühe treeningu läbimine ei peaks võtma aega rohkem kui pool tundi. 

2) Ole valmis varakult ärkama. Reisi sisse on planeeritud mitmeid tegevusi, seega on kasulik joosta vajalikud kilomeetrid siis, kui kõik veel magavad. 

3) Lisa oma puhkuse treeningkavasse ka teisi lõbusaid trenne nagu näiteks tennis, ujumine, matkamine ja veesport. Vahetage jooksutrenn mõne teise spordiala vastu, et tuua vaheldust. 

4) Enne puhkusele suundumist langetage treeningkoormust madalamale, et oleks jaksu puhkusel erinevaid vaatamisväärsuseid või muid kohti külastada. 

5) Kui treenite poolmaratoniks või maratoniks siis jätke pikemad jooksud vahetult enne reisi või naasemise ajale. 

6) Ära unusta puhata! Selleks ju puhkus ongi, ära muretse oma treeningute pärast liiga palju. Nädal aega vahele jäänud jooksutreeningud ei muuda pikas perspektiivis midagi ja võib isegi taas jooksurajale naastes enesetunnet paremaks muuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles