Teadlased avastasid, millest oleneb erektsiooni tugevus

PM Tervis
Copy
Erektsioonihäired on levinud probleem.
Erektsioonihäired on levinud probleem. Foto: Shutterstock

Teadlased avastasid, et sidekoerakud, mida nimetatakse fibroblastideks, omavad erektsiooni saavutamisel väga olulist rolli. Mainekas teadusajakirjas Science avaldatud Karolinska instituudi uuringust selgus, et fibroblastide arv peenises sõltub erektsioonide sagedusest. Mida sagedasemad on erektsioonid, seda rohkem fibroblaste ja vastupidi; harvemate erektsioonide korral väheneb fibroblastide arv, vahendab Eureka Alert.

​See ei ole teadlaste sõnul sugugi kummaline, sest kehal on komme tingimustega kohanduda. Näiteks kui jooksed regulaarselt, on seda järjest lihtsam teha. 

Uuring tehti sedapuhku hiirtega. Fibroblastid on nii hiirtel kui ka inimestel kõige arvukamad rakud peenises. Neil on uuringu kohaselt väga oluline roll peenise verevoolu reguleerimisel. Fibroblastid nimelt vahendavad erektsiooni, kaasates neurotransmitteri noradrenaliini, mis viib veresoonte laienemiseni peenises.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles