OSA AJUST LÄINUD USA presidendikandidaadi aju on läinud ussi nahka (1)

PM Tervis
Uuendatud 10. mai 2024, 23:43
Copy
USA presidendiks pürgiv John F. Kennedy Jr.
USA presidendiks pürgiv John F. Kennedy Jr. Foto: Wikimedia Commons

Ameerika Ühendriikide presidendikandidaat, jaanuaris 70-aastaseks saanud, Robert F. Kennedy Jr koges 2010. aastal terviseprobleemi, mille põhjustajaks oli tema ajju tunginud parasiit, kes seejärel suri. Väite kohaselt sõi parasiit ära osa tema ajust ja heitis seejärel hinge, teatas New York Times.

Kennedy, kes on tuntud oma Covid-19 vaktsiini vastaste vaadete poolest, on pääsenud osades osariikides valimisnimekirja, kuid tema kampaania tekitab muret mõlemal poliitilisel äärel, kuna see võib viia hääli nii Joe Bidenilt kui ka Donald Trumpilt.

New Yorgi Presbüteri haigla arst pakkuski selle seletuse Kennedy terviseprobleemidele, mis olid seotud mäluprobleemide ja teadvuse hägustumisega. Emalt oli arstide kahtlus seotud võimaliku ajukasvajaga. Nimel suri 2009. aastal Kennedy onu, Massachusettsi senaatorit Ted Kennedy 76-aastasena ajuvähki, mis andis arstidele tuge, et oletada, et tume koht tomograafiakujutisel võib olla kasvaja, Lisaks selgus tal samal ajal elavhõbedamürgistus, mis on tõenäoliselt põhjustatud suure koguse kala tarbimisest. Seegi võib samuti põhjustada neuroloogilisi probleeme.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles