Amet: gripihooaeg ei ole veel läbi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Aprilli lõpu ja maikuu esimestel päevadel (29.04- 05.05) pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole kokku 3067 inimest, kellest pooled olid lapsed, teatas terviseamet.

 Laboratoorselt leiavad jätkuvalt kinnitust erinevad ringluses olevad gripiviirused ja E-Tervise infosüsteemi andmeil satub haiglatesse igal nädalal inimesi kas raskekujulise gripi või gripijärgsete tüsistuste tõttu.

E-Tervise SA infosüsteemi andmeil on gripihooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 620 inimest, neist üle poole on täiskasvanud ja vanemaealised patsiendid.

Ringlevate viiruste etioloogilises struktuuris langes gripiviiruste osakaal, laboratoorse kinnituse said 4 A ja 3 B gripiviirust. Endisel tasemel püsivad RS-viirused, nende kõrval kasvas paragripiviiruste osakaal.

Kokku on hooaja algusest laboratoorselt kinnitatud grippi 1068 korral, neist  699 korral on olnud tegu A- ja 369 korral B-gripi juhuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles