«Ringvaade»: reklaamitavad imejogurtid meie tervist ei paranda

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eesti Televisiooni uus saade «Ringvaade» uuris Tartu Ülikooli Kliinikumi arsti ja õppejõu Kaja Julge käest, kas stuudiosse toodud reklaamlubadustega piimatooted tõesti parandavad imeliselt meie tervist ja aitavad ennetada haigestumist.


Julge ütles, et imedesse on küll tore uskuda, kuid nii, nagu aktiivne reklaam näitab, ühe kasuliku bakteriga toodet kas või iga päev tarbides, soole mikrofloora küll eriti palju ei muutu, kirjutas

ERR Uudised

.

Probiootikume soovitatakse teha kuuridena - ühe probiootikumi me saame kätte valitud tootest, kuid apteegis müüakse kapsleid, mis sisaldavad mitut probiootikumi korraga.

Näiteks antibiootikumikuuri järel soovitab Julge kindlasti soolefloora normaliseerimise eesmärgil kombineerida probiootilist jogurtit tablettidega.

Saatest selgus, et reklaamitavad imetooted moodustavad ühe osakese meie soolefloora rikastamisest, kuid ainuüksi neid tarbides suuri muutusi loota ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles