15-kuune vähihaige Aleksa ootab annetajate abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Paar päeva tagasi kutsus politsei- ja piirivalveamet oma Facebooki lehel üles aitama kolleegi raskelt haiget last.  

Väikesel Aleksal, naispolitseiniku 15-kuulisel tütrel diagnoositi vähk. Väikest last aitab vaid kallis operatsioon välismaal, mille ligikaudne maksumus on 16 000 eurot. Taastusravi eest peab tasuma sõltuvalt riigist ja haiglast 300 kuni 1000 eurot.

Pärast seda, kui Postimees kirjutas sel nädalal loo Aleksast, on märkimisväärselt suurenenud annetuste hulk. Väikelapse vanaisa Vladimir Lapin rääkis Den Za Dnjomile, et tema tütar, tüdruku ema, on tänulik kõikidele headele inimestele nende toetuse ja abi eest.

Vladimir ei soovinud avaldada tüdruku diagnoosist üksikasju ega pilti temast. See on kaalutud ja läbimõeldud otsus ning seda tuleb austada.

Ta lisas, et on saatnud kirju mitmetele onkoloogiakeskustele erinevates riikides, kus saaks läbi viia vajalikku operatsiooni lapse päästmiseks. Vladimir on juba astunud kirjavahetusse Saksamaa, Venemaa, Iisraeli ja Türgi vähikeskustega. Hetkel ei ole kindlat vastust tulnud Saksamaalt ning Venemaalt. Ainult Türgis Ankaras asuv vähikeskus on nõus võtma tüdruku ravile.

Kuna Türgi ei kuulu Euroopa Liitu, siis peab ravikulude eest pere ise kandma. Tüdruku sugulased loodavad Eesti elanike abile, kel läheb korda haige lapse olukord.

Praegu saab väike julge tüdruk keemiaravi ja ootab lõikust. Lapse vaimset arengut haigus ei mõjuta, küll aga on tüdruk füüsiliselt väga nõrk. Ta ei saa kõndida ning hääbub lähedaste pilkude all. Alexa lähedased paluvad abi, kogumaks raha operatsiooniks ning taastusraviks.

Raha saab annetada SEB panka kontole EE681010011696323222, saaja nimi on Vladimir Lapin ning selgituseks võib lisada «Aleksa ravi jaoks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles