Toitumisspetsialistid paljastavad, mida nad McDonald’sist ostaksid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald's.
McDonald's. Foto: SCANPIX

Toitumisspetsialistid rääkisid väljaandele Huffington Post, mida nad McDonald’sist telliksid, kui sinna viimases hädas satuksid.

Võimalusel telliksid nad midagi, mis sisaldab valku, ning võtaksid juurde köögi- või puuvilju ehk valiksid eine, mis pikemaks ajaks kõhtu täidaks.

Tavaline hamburger ja aedviljasalat

Katherine Brooking soovitaks tavalist burgerit. Friikartulite asemel võtaks ta vinegreti kastmega salati. Ühe võimalusena kaaluks ta ka salatit grillitud kanaga.

Grillitud kanaga wrap, õunaviilud ja aedviljasalat

Marjorie Nolan Cohn valiks grillitud kanaga wrapi. Ehkki see pole kõige madalama kalorsusega toode menüüs, täidab see kõhtu. Kõrvale võtaks ta õunaviilud ja salati, et toitumine oleks tasakaalustatud.

Kananagitsad, väiksed friikartulid, õunaviilud ja jogurt

Angela Ginn-Meadow valiks lasteeine, mis sisaldab neli kananagitsat, väikseid friikartuleid, õunaviile ja pisikeses pakendis jogurtit. See kõik kokku sisaldab tema sõnul vähem kui 500 kilokalorit.

Friikartulid ja väike šokolaadijook

Rebecca Scritchfield valiks friikartulid ja väikse šokolaadikokteili, sest kui ta on näljane, vajab ta «kiiret energiat», mille saab süsivesikutest.

Salat peekoni ja grillitud kanaga ning õunaviilud

Elisa Zied telliks salati peekoni ja grillitud kanaga, kuid salatikastet paluks juurde õige vähe. Nii saaks ta piisavalt kiudaineid, valke ja kaltsiumit. Juust ja peekon annaks aga maitse. Lisaks telliks ta juurde õunaviile.

Vahel harva sööb Zied friikartuleid ketšupiga. Kui ta tellib salati, valib ta väiksed friikartulid. Samal päeval püüab ta teisi rasvaseid asju süüa minimaalselt.

Zied sõnas, et kiirtoidu puhul on kõige olulisem jälgida portsjoneid. Kui püsida väikeste koguste juures ning eine sisaldab ka köögi- ja puuvilju, siis polegi kiirtoit nii halb.

Veel mitmed teised toitumisspetsialistid ütlesid, et valiksid salati grillitud kanaga, kuna see sisaldab valke ja kiudaineid. Taimetoitlastest spetsialistid valiksid samuti salati, kuid mõistagi ilma lihata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles