D-vitamiinil tõestati veel üks kasulik mõju

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
D-vitamiini võib võtta kapslitena.
D-vitamiini võib võtta kapslitena. Foto: Panther Media

Loyola ülikooli teadlaste uuringust selgus, et D-vitamiin võib mängida olulist rolli pikema eluea ning vanaduses sagedamini esinevate haiguste ennetamises ja ravimises.

Ajakirjas Journal of Aging and Gerontology avaldatud uuringus leidsid Loyola uurijad seose D-vitamiini defitsiidi ja krooniliste haiguste vahel, kirjutab newsmax.com. Krooniliste haiguste all mõeldi uuringus näiteks depressiooni, kognitiivseid häireid, osteoporoosi, südame- ja veresoonkonnahaigusi, kõrget vererõhku, teist tüüpi diabeeti ja vähki.

«D-vitamiini defitsiit on laialt levinud ning mõjutab eriti vanemas eas inimeste tervist ja heaolu,» ütles uuringu autor, professor Sue Penckofer.

Tema sõnul tekib vanemas eas inimestel D-vitamiini puudus peamiselt toitumise ning naha toitainete imendumise võimete vähenemise tõttu ning lisaks on vanemad inimesed sageli vähem aega õues kui nooremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles