D-vitamiinil leiti veel üks kasulik toime

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
D-vitamiini võib võtta kapslitena.
D-vitamiini võib võtta kapslitena. Foto: Panther Media

Uus uuring näitas, et madala D-vitamiini tasemega rasvunud inimestel võib selle vitamiini manustamine aidata kaalust alla võtta.  

Varasemad uuringud on näidanud, et D-vitamiini vaegus on seotud suurema rasvumise ja rasvumisega kaasnevate tüsistuste riskiga, kirjutab Web MD.

Milano ülikooli teadlase Luisella Vigna juhitud uurimisrühm võttis vaatluse alla 400 ülekaalulist ja rasvunud D-vitamiini vaegusega inimest, kes pandi madala kalorsusega dieedile ning jagati seejärel kolme gruppi. Üks neist ei võtnud D-vitamiini toidulisandit, teine grupp võttis 25 000 rahvusvahelist ühikut ja kolmas 100 000 rahvusvahelist ühikut D-vitamiini kuus.

Kuue kuu möödudes olid mõlema D-vitamiini võtnud grupi katsealused võtnud rohkem kaalust alla ning kahandanud rohkem oma vööümbermõõtu kui esimese grupi katsealused.

«Antud andmed viitavad sellele, et rasvunud ja ülekaaluliste D-vitamiini vaegusega inimeste puhul aitab D-vitamiini toidulisand kaalust alla võtta ning võimendab vähendatud kalorsusega dieeti positiivset toimet,» märkisid teadlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles