Tallinna eakad saavad nutihoolitsust

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vererõhuaparaat.
Vererõhuaparaat. Foto: Mari Luud / Õhtuleht

Eestis hetkel käimas projekt SmartCare ehk nutihool võimaldab arstil reaalajas jälgida koduravil olevate eakate tervist.

Iga projektis osaleja koju on paigaldatud nutitahvel, mis on ühendatud vererõhu mõõtmise aparaadiga ja veresuhkru mõõtmise seadeldisega, kirjutab ajaleht Pealinn.

Iga kord kui patsient mõõdab oma tervisenäitajaid, lähevad need nutiseadme kaudu automaatselt arsti arvutisse. «Kui esineb vähemgi kõrvalekalle piiridest, mille perearst on pannud, annab süsteem arvutis sellest kohe märku ning tänu sellele on võimalik patsienti äärmiselt operatiivselt aidata,» ütles Ida-Tallinna Keskhaigla SmartCare projekti õde Aire Põder.

Paljudes Euroopa riikides on SmartCare projekt tegutsenud edukalt aastaid. Eestis on see esialgu kavandatud kolme aasta peale ning projekti kogumaksumus on ligi 800 000 eurot.

Loe pikemalt Pealinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles