Toitumisnõustajate turule tuuakse selgust

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitumisnõustajatel on praegu olemas kutsestandard ning kuu lõpuks pannake paika ka täpsed kutsetunnistuse saamise tingimused.
Toitumisnõustajatel on praegu olemas kutsestandard ning kuu lõpuks pannake paika ka täpsed kutsetunnistuse saamise tingimused. Foto: Panther Media

Praegu antakse viimast lihvi toitumisnõustajate ja -terapeutide kutsetunnistuse saamise tingimustele, mis aitavad tõenäoliselt ühtlustada toitumisnõuandjate turgu.

Kutsetunnistuse väljaandmist reguleeriva komisjoni juht Sirje Vaask ütles, et tegemist on täpselt samaväärse kutsetunnistusega nagu paljudel muudel erialadel. «Kutse näitab, et teatud pädevusnõuded on kutseandmise protsessis tõendanud,» rääkis ta.

Pädevusnõudeid vaatab aga praegu üle komisjon ning tõenäoliselt riputatakse need augustikuu lõpus üles veebilehele tervis.ee. Nõuetesse saab täpselt kirja, mida kutseeksamile saabujalt oodatakse. 

Eksamiks valmistumisel on Vaaski sõnul väga erinevad võimalused. «Meil õpitakse erinevates koolides, osa tegutsevad individuaalselt, osa on välismaal õppinud,» lisas komisjoni juht.

Toitumisnõustajata- ja terapeutide kutsestandard on aga vastu võetud juba enam kui aasta eest. Komisjoni juhi sõnul aitab standard ka potentsiaalsetel koolidel õppekavasid välja töötada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles