Vähiravifond kogus läinud nädalal väliüritustel ligi 4000 eurot

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fond kogus lühikese ajaga märkimisväärse summa
Fond kogus lühikese ajaga märkimisväärse summa Foto: SCANPIX

Möödunud nädalavahetusel kogus vähiravifondi «Kingitud elu» annetusi koguni kolmel väliüritusel: Tallinna lauluväljakul toimunud muusikafestivalil «We Love the 90’s», Kaubandus-Tööstuskoja ärihooaja avamise perepeol Tallinna loomaias ning Jüri Ratase XI jalgrattavõistlusel Pirita velodroomil. Kokku kogunes vähihaigete heaks ligi 4000 eurot.

Suurima toetuse, ligi 2800 eurot, andis abivajajatele kahel päeval Tallinna lauluväljakut külastanud festivalipublik. Peredega loomaaeda väisanud Eesti ettevõtjad panustasid lisaks ligi 800 euroga. Pühapäeval laekus riigikogulase Jüri Ratase kogu pere jalgrattavõistlusel osavõtjatelt ja publikult veel ligi 400 eurot.

«Kolm päeva olid täis rikkalikke emotsioone siirastelt Eesti inimestelt. Kohtusime väga paljude erineva saatuse ja staatusega inimestega, väikelastest kuni eakateni, kes kõik soovisid anda endale jõukohase panuse kinkimaks mõnele hädasolijale elupäevi ja uut lootust. Täname selle toetuse, usalduse ja solidaarsuse eest. Rõõm on meie kasvava fänniklubi abiga jätkata kindlustamist, et ühelgi vähihaigel Eestis ei tõmmataks käest viimast õlekõrt,» ütles vähiravifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu.

Augustiga lõppes fondi suvine tihe annetuste kogumine erinevatel väliüritustel üle Eesti. Kümnete vabatahtlike abiga laekus fondi annetuskastide ning makseterminali kaudu kokku ligi 30 000 eurot. Jätkuvalt on fond saanud toetada kõiki, kes taotlusega fondi poole pöördunud ja toetamise kriteeriumitele vastanud.

«Suur tänu kõikidele üritusekorraldajatele ja usinatele vabatahtlikele, tänu kellele saame teha abivajajatele hindamatuid kingitusi ning Eesti inimesteni viia elu kinkimise võimalusi,» ütles Tänavsuu, lisades, et fond jätkab nähtavalt annetuste kogumist ka sügistalvisel hooajal.

Augustiga sai läbi ka kolm kuud kestnud «Kingitud elu» jäätisekampaania. Koostöös Premiaga kingiti fondi panustanud heategijatele ligi 100  kasti jäätist.

2015. aastal on «Kingitud elu» kogunud annetustena üle 300 000 euro ning toetanud ligi 35 abivajajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles