Millal oleks tervislik süüa?

PM Tervis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sageli tekib eksiarvamusi, milline toit on tervislik, mida peaks jällegi vältima jne.
Sageli tekib eksiarvamusi, milline toit on tervislik, mida peaks jällegi vältima jne. Foto: Panther Media

Kuigi reklaamid meelitavad inimesi pidevalt nosima, oleks värske uuringu järgi tervislik süüa ainult näljasena.

Uuringu järgi reageerib keha näljatunde korral toidule teistmoodi, kirjutab newsmax.com. Chicagos asuva Illinoisi ülikooli uurijad tegid eksperimendi 45 üliõpilasega, kel paluti hinnatama oma näljataset ning seejärel anti neile süüa süsivesikuterikast toitu.

Saamaks teada, kuidas mõjub toit osalejate tervisele, mõõdeti nende veresuhkru taset pärast söömist regulaarselt. Veresuhkru tase tõusis pärast süsivesikute tarbimist. Üldiselt peetakse tervislikumaks, kui veresuhkru tase tõuseb üsna väiksel määral, sest kõrgenenud veresuhkur võib rakkudele kahju teha.

Uuringu tulemused näitasid, et neil osalejatel, kes tundsid enne söömist mõõdukat näljatunnet, oli madalam veresuhkru tase kui neil osalejatel, kes polnud enne söömist näljased.

«Seega on palju tervislikum süüa näljasena,» ütles uuringut juhtinud David Gal. Teadustöö avaldati ajakirjas Journal of the Association for Consumer Research.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles