Toidud, mis võivad päästa erektsioonihäiretest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuviljades leidub ka vitamiine.
Puuviljades leidub ka vitamiine. Foto: Internet

Uue uuringu kohaselt on marju ja tsitrusvilju söövatel meestel väiksem risk erektsiooni saavutamise ja säilitamisega seotud probleemide tekkeks.

Loeteltud toiduainete ühine joon seisneb selles, et nad sisaldavad väga palju flavonoide – aineid, mida leidub peaaegu kõigis puu- ja köögiviljades, kirjutab meditsiiniuudiste portaal Med24.

Näiteks leidub neid maasikates, mustikates, mustades sõstardes, viinamarjades, punanes veinis, õuntes, pirnides, kirssides ja tsitruselistes.

East Anglia ülikooli (UEA) viimases uuringus Ühendkuningriigi ja Harvardi ülikoolis vaadeldi, kas flavonoide sisaldavad toidud võiksid aidata ennetada erektsiooniprobleeme. Uuringutes keskenduti kuuele peamiselt söödavale flavonoidiliigile ja leiti, et kasulikud on neist eelkõige kolm – antotsüaniinid, flavanoonid ja flavoonid.

«Probleem seisneb ebapiisavas verevarustuses ja häiritud verevoolus,» ütles uuringu juht professor Aedín Cassidy UEA-st. Ta lisas, et flavonoidide juures on tõeliselt huvitav see, et nii kliiniliste uuringute kui ka laboratooriumi andmed viitavad sellele, et flavonoidid võivad vererõhku ja verevarustust parandada ning meie artereid paindlikumaks muuta.

Uurijad analüüsisid 25 096 töötava mehe andmeid, kes osalesid 2000. aastal USA terviseuuringus. Uuringu alguses paluti osalejatel hinnata, kas neil tekib seksuaalvahekorraks piisavalt tugev erektsioon. Hinnang paluti uuesti anda 2004. ja 2008. aastal. Meestel paluti hinnata ka oma eelnevate aastate erektsioonivõimet kuni aastani 1986.

Samuti dokumenteeriti iga nelja aasta järel meeste toitumismuster.

Kümne aasta jooksul ütles 35,6 protsenti meestest, et neil tekkisid esimest korda erektsiooniprobleemid. Uurijad leidsid aga, et neil, kelle toit sisaldas palju antotsüaniine, flavanoone ja flavoone, oli häirete tekkimise tõenäosus väiksem.

Täismahus artikli leiab meditsiiniuudiste portaalist Med24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles