Viis värsket terviseuudist, mida mehed võiksid teada

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevik võib tuua veelgi õhemad ja usaldusväärsemad kondoomid.
Tulevik võib tuua veelgi õhemad ja usaldusväärsemad kondoomid. Foto: SCANPIX

Värskeimate just meestele suunatud terviseuudiste hulgast leiab nii tulevikukondoomide tutvustuse kui ka hoiatava video mehest, kes sõi 24 tunniga ära 46 erinevat McDonald'si einet.

Briti  meeste terviseuudiste portaal Men's Health koostas ülevaate viiest viimase aja terviseuudisest, mida meestel tasuks teada.

1. Tulevikukondoomide märksõna: Austraalia muru

See ei tähenda küll otseselt, et rahakoti vahel olev kumm tuleks muru vastu välja vahetada, kuid hiljutine Queenslandi ülikooli uuring toob välja, et Austraalia spinifex heina kiududest võib edaspidi olla kasu veelgi õhemate ning usaldusväärsemate kondoomide valmistamisel. Küll aga on see kõik alles idee tasandil, mistõttu tuleb seniajani läbi ajada praegu müügil oleva kondoomide valikuga ning pöörata tähelepanu ka muudele seksuaaltervise aspektidele.

2. Ülbikud Tinderist deiti ei leia

Just seda kinnitab hiljutine Pennsylvania ülikooli uuring – liigne otsekohesus ja ülbus pigem hirmutab potentsiaalse kohtinugpartneri ära, kui muudab ülbitseja talle vastupandamatuks. Nii soovitavad ka teadlased piirduda härrasmeheliku tagasihoidlikkusega, kuna sellega võidab naiste hulgas märksa enam poolehoidu.

3. Üks matemaatikaülesanne päevas hoiab vormis

Vähemalt väidab üks hiljutine eksperimentaalpsühholoogia uuring, et kerge stressitase, mis tekib inimesel matemaatikaülesande lahendamisega, aitab kehal toota pruuni rasva, mis aitab kehal nii põletada energiat kui kiirendada ainevahetust.

4. Taimetoitlastel on väiksem eesnäärmevähki haigestumise risk

Hiljutine Ameerika toitumisühingu uuring, kus osales 26 346 meest, tõi välja, et nendel meestel, kes on taimetoidudieedil, on suurem võimalus hoiduda eesnäärmevähki haigestumisest.

5. Hoiatav video: britt, kes külastas ühe päeva jooksul 46 McDonald'sit

Sotsiaalmeedias on hiljuti levima hakanud video londonlasest James Ware'ist, kes võttis ette ühepäevase mitte just kõige tervislikuma maratoni, mille raames ta käis läbi 46 kodulinna McDonalds'i restorani. Loomulikult ei piirdunud ta selle käigus mitte ühe pooleliitrise dieetkoolaga, vaid tellis igas kohas erineva eine.

Eks igaüks võib ise otsustada, mida see tervisele teeb ja kuidas sellest taastumine välja võiks näha. Vaata lähemalt juuresolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles