Nipid, kuidas teha tervislikke jõulutoite

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Järgnevad nipid on mõeldud neile, kellele on armsad traditsioonilised jõuluroad, kuid kelle jaoks on oluline ka head figuuri hoida.

  • Vali praeks taine lihatükk.
  • Hauta hapukapsas rasva lisamata.
  • Väldi kastmete valmistamisel rasva ja koort, kasuta pigem liha praeleent, millelt on eemaldatud rasv.
  • Pane lauale hulgaliselt köögivilju nii värskelt kui marineeritult. Näiteks hapukurk, marineeritud kõrvits või peet, paprika, tomat, šampinjonid jne.
  • Küpsetiste puhul eelista pärmitainast.
  • Ära unusta laualt kala, mida on organismil kergem seedida.
  • Pärast pühadeprae serveerimist jätta lauale kergemad näksid nagu toored ja marineeritud  köögiviljad,  kerge dipikaste,  puuviljad jne. 
  • Salatite valmistamisel kasuta vaid väherasvast hapukoort ja majoneesi või maitsestamata jogurtit.
  • Magustoiduks võiks olla kergem kook puuviljade ja jogurtiga. 

Allikas: Kaja Torm, Figuurisõbrad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles