Perearst: sageli pöördutakse EMOsse põhjendamatu ootuse tõttu (2)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmi Põlder
Lemmi Põlder Foto: Erakogu

Erakorralise meditsiini osakonnas valveid tegeva perearsti Lembi Põlderi sõnul lähevad paljud haigla EMOsse, lootes nii kiiremini saada eriarsti vastuvõtule.

Inimene on hommikul helistanud perearstikeskusesse ja talle pakutakse aega näiteks kella kaheks päeval. Tal oleks oma aeg, ei peaks ka ootama mitu tundi ukse taga jne. Aga patsiendile tundub, et targem on minna EMOsse. Tihti juhtub nii, et ta peab seal ootama isegi kella neljani või poole õhtuni. EMOs on patsiendid selekteeritud nende probleemide erakorralisuse järgi. Kui probleemiks on näiteks retsepti pikendus, võib ootamisega minna terve päev. Perearstikeskuses saaks asja korda ühe helistamisega. Välja arvatud nädalavahetusel, aga selle vastu aitab  oma tabletivarude jälgimine ja õigel ajal  retsepti pikendamine. Aga ikka juhtub vahel, et ununeb.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles