Hiline magamaminek tõstab lapsel ülekaalulisuse riski

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uni.
Uni. Foto: Panther Media/Scanpix

Ohio osariigi ülikooli teadlaste uuringu kohaselt suureneb neil lastel, kes lähevad voodisse pärast kella üheksat õhtul, teismeeas ülekaalulisuse risk.

Ohio osariigi ülikooli teadlased uurisid 977 lapse andmeid, kes osalesid pikaajalises uuringus Study of Early Child Care and Youth Development alates varasest lapsepõlvest kuni 15. eluaastani, kirjutab ERR Novaator.

Ajakirjas The Journal of Pediatrics avaldatud uuringust selgus, et laste hulgas, kes kuni 4,5-aastaseks saamiseni läksid magama pärast kella 21 õhtul, esines märkimisväärselt rohkem ülekaalulisust teismeeas.

Samas nendest lastest, kes läksid magama enne kella 20 oli vaid üks kümnest ülekaaluline. Nende laste hulgas, kes läksid magama kella 20 ja 21 vahel oli teismeeas ülekaalulisi 16 protsenti ja nendest lastest, kes läksid magama hilja ehk pärast kella 21 oli ülekaalulisi suisa 23 protsenti.

Loe pikemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles