Reumatoloogi jutule on võimatu pääseda (1)

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reumatoloogi poole pöördutakse ka seljahädadega.
Reumatoloogi poole pöördutakse ka seljahädadega. Foto: Panther Media/Scanpix

Kord kuus Kuressaare haiglas patsientide vastuvõttu alustanud Ida-Tallinna keskhaigla reumatoloogide jutule on võimatu pääseda, sest järgmiseks kaheks kuuks on kõik ajad broneeritud ja edasi keegi ei registreeri.

Tallinna keskhaigla reumatoloogid ja neuroloogid alustasid Kuressaare haiglas juulist vastuvõtte, kirjutab Meie Maa.

Kuressaare haiglal endal puudub võimekus väikse koormusega arsti leidmiseks, mispärast käivad siin tohtrid Ida-Tallinna keskhaiglast, täites kahe peale pool reumatoloogi kohta.

Patsient, kes on üle kümne aasta käinud Kuressaare haiglas reumatoloogi vastuvõtul, et hoida haigus kontrolli all, tahtis perearsti saatekirjaga taas tohtri jutule pääseda, kuid selgus karm tõsiasi, et kaks arsti Tallinnast käivad Saaremaal ühel päeval kuus ja teenindavad kumbki maksimaalselt 14 patsienti.

Kuressaare haigla juht Märt Kõlli nentis, et olukord reumatoloogiga on kehvasti küll, sest täistöökohta talle teha ei saa. «Kui vaadata eelmisel aastal reumatoloogi poolt tehtud tööd, siis nii tulebki,» ütles Kõlli, tuginedes mullusele ja tänavuse esimese poolaasta reumatoloogi vastuvõtu statistikale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles