8 nippi, mis aitavad prillikandjatel fotol head välja näha

Külli Haav
, terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine poseerib plillidega.
Naine poseerib plillidega. Foto: panthermedia.net / Svetlana Mandrikova

Kui prillide kandmine on sinule osa identiteedist, siis vahel on prilliklaaside peegeldus fotograafidele väike väljakutse. Kuidas prillidega poseerida?

Kuidas fotodel maksimaalselt hea välja näha, kirjutab KSA Silmakeskuse blogi.

1. Pööra oma nägu valgusest eemale, et hoiduda prillidel tekkivast peegeldusest. 

2.  Vaata otse kaamerasse ja suru lõug veidi alla lõug, et nina ei oleks püsti, sedasi on prillid fotokaamera objektiivi suhtes väikese nurga all ning peegeldus minimaalne.

3. Fotokaamerale on lihtsam, kui kannad peegeldusvastase kihiga klaase ja nii on ka nägemiskvaliteet läbi prillide parem. 

4. Üks võte võib olla pead kaamerast eemale pöörata, siis on pildid palju kunstilisemad ja mõistatuslikumad.

5. Kalluta veidi pead, see vähendab samuti peegeldust. Mõnikord võivad sinu kulmud ja silmalaud pead kallutades väljuda prilliraamidest, aga nii ongi lõbusam!

6. Kasuta kübarat või nokamütsi, see lisab piltidele meeleolu ja lahendab ka peegeldusega seotud küsimused.

7. Kasuta päikeseprille. Nendega on lihtne nii fotograafil kui ka sinul endal ja päikseprillidega tulevad ägedad fotod, mida hiljem hea sõpradele näidata.

8. Viimane lihtne ja originaalne nipp, mida paljud prillikandjad ja fotograafid kasutavad, on võtta pildistamise ajaks lihtsalt prillid eest ja lase endast paar head kaadrit teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles