Tapa perearst lahkub tööle Soome

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome poole teele asunud tüdrukuga ei saadud enam ühendust.
Soome poole teele asunud tüdrukuga ei saadud enam ühendust. Foto: Toomas Huik

1. oktoobrist lõpetab Tapal perearstina tegevuse dr Helve Laanmets, kes suundub tööle Soome, vallavanem kinnitab, et keegi seeläbi arstiabita ei jää.


Laanmets on Soomes juba mõnda aega osaliselt töötanud. Põhjusi Soomet Eestile eelistada on tema sõnul mitu - alates töötasust ja töökoormusest ning lõpetades patsientide suhtumisega oma arstidesse, kirjutab Virumaa Teataja.

«Ma olen ühes ja samas perearstikeskuses töötanud üksinda 13 aastat, ma pole veel kunagi kuu aega järjest puhkust võtnud, kõige enam olem saanud puhata nädala, haiguslehtegi ei olnud võimalik võtta, sest mul polnud asendusarsti,» rääkis Laanmets.

Ta lisas, et Soomes on usaldus oma arsti vastu ning avatus märksa suurem kui Eestis.

Tapa vallavanem Alari Kirt perearsti lahkumises mingit traagikat ei näe, sest 5 perearsti jäävad piirkonda teenindama alles ja neil on võimalik oma nimistusse patsiente juurde võtta. Ilma arstiabita tema sõnul kindlasti keegi ei jää.

See, et perearst pole saanud ettenähtud puhkust välja võtta, on Kirdi sõnul selle valdkonna omapära ja valikute küsimus. Kõnealusel perearstil oli Tapa linnas oma väike praksis ja ta tegutses ettevõtjana.

Kolm Tapa perearsti on näiteks koondunud osaühingusse ja saavad vajadusel üksteist asendada.

Kohalik maavalitsus on kuulutanud välja konkursi uue perearsti leidmiseks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles