Toitumisnõustaja: kaalu langetamisel tuleks eelistada rasvu suhkrutele

Kadri Inselberg
:

Toitumisnõustaja Robert Noole sõnul on kaalu langetamiseks rasvade menüüst välja jätmine viga ja kaalu tõstavad hoopis liigsed süsivesikud.

«Rakud ja geenid on loodud just rasvast saadavatest toitainetest elama, aga asendamatuid süsivesikuid ei ole,» rääkis Nool Õhtulehes.

Nool lisas, et rasvane toit turgutab ajutegevust, muudab energiataseme ühtlaseks, hoiab kõhu täis, aitab võidelda stressiga, hoiab veresuhkru ja kolesterooli kontrolli all ning aitab ära hoida puhitusi.

Poest tuleks otsida tema sõnul kõige rasvasemaid piimasaadusi ehk taluvõid, juustu, hapukoort (20–30%), magustamata vahukoort, linnu- ja loomaliha, mereande, muna, kalamarja, kalamaksaõli, pasteeti, maksa ja rupskeid. Tervisele kasuliku toitumise n-ö alustaladeks peab Nool peekonit ning külmpressitud kookosõli, samuti omatehtud puljongit.

Kirjuta toimetajalePrindi
Artikli märksõnadtoituminerasvadsüsivesikudrobert nool
Samal teemal
apteeker ANNAB NÕU
Eesti Haigekassa
Saada meile vihje!
Nägid midagi huvitavat? Saada meile kiri, video või pilt siit!
KALLIS RAVI
RAHANAPPUS HAIGEKASSAS
Viimased uudised
KASULIK TEAVE
Laste hammaste tervisAlkohol ja tervisUimastid ja nende mõjuNoorte vaimne tervisHIV
Nõuanded Kõik
Liikumine Kõik
HaigusedKõik
48h populaarsemad teemad
PostimeesKõik
TarbijaKõik
NaineKõik
Top lood
Top kommentaarid
Liitu Postimehe uudiskirjaga ja ole kursis päeva olulisimate uudistega!
Vali omale meelepärased teemad:
Aitäh, et liitusid
Postimehe uudiskirjaga!
Juba homme jõuab esimene uudiskiri sinuni.
TAGASI POSTIMEHE LEHELE