Glaukoomihaiged saavad abi ka õekabinetist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmade kontrollimine.
Silmade kontrollimine. Foto: Andres Teiss

Sillamäe polikliinikus töötab alates septembrist kabinet, kus võtab iseseisvalt vastu oftalmoloogiaõde. Lähemal ajal hakkavad sarnast teenust pakkuma ka Puru ja Kohtla-Järve polikliinik.

Ida-Virumaa keskhaigla korraldas oftalmoloogiaõe vastuvõtu seepärast, et maakonnas on palju glaukoomi põdevaid inimesi ja seega kasvab oftalmoloogiapatsientide hulk kiiresti, kirjutas Põhjarannik.

«Silmaarsti vastuvõttu tuleb küllaltki kaua oodata ja seetõttu ei pääse paljud glaukoomihaiged õigeaegselt arsti konsultatsioonile ja tunnevad end abituna,» märkis Ida-Virumaa keskhaigla infospetsialist Viktoria Sladzevskis. «Et silma siserõhku mõõdab ja patsienti konsulteerib arsti vastuvõtu ajal õde, siis järjekorra lühendamiseks otsustati korraldada eraldi oftalmoloogiaõe vastuvõtt.»

Arst kontrollib õe vastuvõttu. Õel on kõrgem haridus ja ta on läbi teinud vastava koolituse. Vastuvõtul mõõdab õde glaukoomihaige silma siserõhku, kontrollib nägemist, konsulteerib ja suunab patsiendi uuringule, kui seda pole ammu tehtud.

Viktoria Sladzevskise sõnul on selle töö olulisim osa konsulteerimine, sest praktika näitab, et hea sõna on parim ravim. Kui patsiendil on küsimusi või tema seisund on muutunud, saab õde iga hetk nõu pidada osakonna- või valvearstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles