Patsient süüdistab haiglat oma elu rikkumises

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine nõuab arstidelt kopsakat valuraha.
Naine nõuab arstidelt kopsakat valuraha. Foto: SCANPIX

Ida-Viru keskhaigla endine patsient, kes nõuab haiglalt talle tekitatud kannatuste eest vanas rahas üle miljoni krooni, kinnitab, et pärast raviasutuses talle tehtud operatsiooni on tema elukvaliteet märgatavalt langenud.

Ida-Viru keskhaigla kunagine patsient Raissa (nimi muudetud) kaebas raviasutuse kohtusse 2009. aastal tehtud ebaõnnestunud operatsiooni ja hiljem tekkinud tervisehäirete tõttu, kirjutab Põhjarannik. Naine oli toona haiglas sapipõieoperatsioonil, mille käigus vigastati peensoolt. See õmmeldi küll kinni, ent rebenes pärast operatsiooni uuesti, millele järgnesid suured valud, konflikt opereerinud kirurgi ja patsiendi omaste vahel, sõit Tartu Ülikooli kliinikumi ning erakorraline operatsioon seal.

Raissa rääkis kohtule neljapäeval toimunud viimasel istungil oma üleelamistest, mida ta peab Ida-Viru keskhaiglas ebaõnnestunud ravi tagajärjeks.

«Enne seda elasin aktiivset elu, tegelesin lastelastega, käisin kolm korda nädalas ujumas, kõndimas, lugesin raamatuid, mu elus oli rõõmu. Enam seda kõike teha ei saa – väsin ära,» selgitas naine. Raissa sõnul on ta lisaks sellele, et pärast operatsioone veetis kuu aega Tartu Ülikooli kliinikumis, pidanud olema selle juhtumi tõttu veel neljal korral haiglas statsionaarsel ravil.

Raissa sõnul on teda vaevanud kõhuvalud ja depressioon, mistõttu ta on pidanud hakkama tarvitama antidepressante.

Keskhaigla esindaja Raul Ainla ütles, et selliste juhtumite puhul ei ole nii suurte summade nõudmine põhjendatud. «Ei ole õige, et iga haige, kellel on valud ja midagi ei meeldi, hakkab nõudma miljonit, sest igaühel, kes haiglasse satub, on vaevused,» sõnas Ainla. Samuti on miljon krooni (63 912 eurot) tema kinnitusel liiga suur summa. «See ei lähe kuidagi kokku meie elustandardite ja praktikaga. See on üle küsitud. Kui kohus leiab, et oligi raviviga, siis see hüvitis ei tohiks olla nõnda solvavalt suur,» sõnas ta.

Kohus teeb otsuse kuu aja pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles