Laupäeval toimuv maijooks toob sportima 8 000 inimest

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maijooks.
Maijooks. Foto: ARTUR SADOVSKI/PM/SCANPIX BALTICS

Laupäeval, 23. mail Tallinna lauluväljakul ja selle ümbruses toimuv Eesti suurim kevadine tervisespordiüritus SEB XXII Maijooks toob liikumisrõõmu nautima ligi 8 000 inimest.


Renna Järvalt MTÜst Spordiürituste Korraldamise Klubi ütles Tarbija24.ee’le, et stardiprotokolli on kantud üle 6500 inimese, kellest paarsada on mehed, lisaks on üritusele oodata tuhatkond last.

Kuigi traditsiooniliselt on Järvalti sõnul tegemist õrnema soo esindajatele mõeldud üritusega, soovivad mõned naised, et nende mees tuleks kaasa toetama.

Seitsmekilomeetrisel rajal saab osaleda erinevates kategooriates: ajavõtuga jooks, ajavõtuta jooks, kepikõnd ja käimine.

Lauluväljaku Oru värava kassades on sel nädalal avatud Maijooksu infopunkt, kust saab kätte oma rinnanumbri ja stardimaterjalid. Samas saab ka veel jooksule kirja panna.

Internetiaadressil www.jooks.ee lõpeb Maijooksule registreerimine reede õhtul kell 17. Võistluspäeval, 23. mail saab registreerida sekretariaadi telgis Tallinna lauluväljakul.

Et tegemist on kogu pere üritusega, siis on mõeldud ka laste ja meeste peale. Kell 12 algavad Haribo lastejooksud, mis toimuvad lauluväljaku territooriumil. Haribo lastejooksudele registreerimine toimub laupäeval kohapeal ja on kõigile lastele tasuta. Esmakordselt on avatud Viking Line'i meestehoid, kus jätkub tegevust igale maitsele.

Läbi aegade Eesti suurima õrnema soo tervisespordiürituse, SEB Maijooksu kuulutab avatuks Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen. Kell 13.30 laseb lauluväljaku Mere väravast suurürituse stardipaugu kaugushüppe Euroopa meister Ksenija Balta. Päeva lõpetab kontsert, kus kõigiga rokivad Tanel Padar & The Sun.

Ümbruskonna elanikel ja inimestel, kes jooksutrassi ümbruses liiguvad, palutakse vältida kella 13-15 ajal auto või muu sõidukiga jooksutrassile sattumist. Samuti palutakse jalakäijatel ja rulluisutajatel Maijooksust osavõtjatele teed anda.

Maijooksu liiklust reguleerivad ja ohutust tagavad Põhja politseiprefektuuri politseinikud ja G4S turvajad. Korraldajad paluvad kõigilt mõistvat suhtumist.

SEB XXII Maijooksu rada:

Start: lauluväljaku Mere värava parkla - Pirita tee (parkla sõidutee) - Pirita tee kergliiklustee - Pirita tee/Saare tee ristmik - Pirita tee kergliiklustee - Pirita Selveri parkla kergliiklustee - Kose tee kergliiklustee - Kose tee/Urva tn ristmik - Urva tn. - Künnapuu tn. - Lepa põik - Maarjamäe kergliiklusteed - lauluväljak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles