Tallinna kiirabil tuleb rohkem aidata lapsi ja sportijaid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kiirabi statistika järgi on kasvanud sportijate ja laste traumadega seotud väljakutsete arv. Pildil vigastada saanud korvpallur.
Tallinna kiirabi statistika järgi on kasvanud sportijate ja laste traumadega seotud väljakutsete arv. Pildil vigastada saanud korvpallur. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna kiirabi statistikast selgub, et selle aasta esimesel poolel kasvas laste ja sportijate traumadega seotud väljakutsete arv.

Sportimise käigus saadud traumade tõttu tuli kiirabil välja sõita 165-l korral, mullu samal ajal oli sarnaseid väljakutseid 116. Lastetraumade hulk kasvas 366-lt 407-le, vahendas Raepress.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul viitavad need arvud vanemate hooletusele ja ükskõiksusele. Lisaks on inimesed üha rohkem hakanud tegelema tervisespordiga ja seetõttu sagenenud ka vigastused.

Traumadega seotud väljakutsete üldarv on siiski vähenenud. Möödunud aasta esimesel poolel tõttas Tallinna kiirabi sel põhjusel välja 3797 korral, tänavu aga 3576 korral.

Tallinna Kiirabi ravijuht Katrin Koort peab traumadega seotud väljakutsete vähenemise põhjuseks inimeste teadlikkuse kasvu.

«Üha enam pöördutakse neil puhkudel otse haiglate erakorralise meditsiini osakondadesse, mis jätab kiirabile võimaluse anda rutem abi eluohtlikus seisundis patsientidele,» ütles ta.      

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles