Kuigi toitumisuuringud näitavad, et muulased söövad eestlastest rohkem köögivilju, ei ole nende tervis siiski parem.
Muulaste tervis pole köögiviljade söömisest hoolimata parem
Tervise arengu instituudi vanemteadur Mare Tekkel kinnitas, et mitte-eesti rahvusest isikute seas on tõepoolest rohkem neid, kes söövad värskeid köögivilju vähemalt kuuel päeval nädalas. See pole aga ainuke tervise suhtes oluline näitaja.
Mitte-eestlaste seas on rohkem igapäevasuitsetajaid ja ülekaalulisi naisi. Lisaks kasutavad nad toidu valmistamisel rohkem soola ja vähem on levinud toiduõli kasutamine.
Tekkeli sõnul on needki näitajad vaid väga väike osa teguritest, mis on inimese tervisekäitumise puhul olulised.
«Tervis on komplitseeritud küsimus ning kindlasti tuleb arvesse võtta inimeste haridustaset, sotsiaalmajanduslikku seisundit, sissetulekut, tervisekäitumist, geneetilist pagasit ja veel palju muid tegureid,» ütles Tekkel.
Ta tõi ühe tähtsa tegurina välja veel haiglaravil viibimise ja selles on nii eestlased kui ka muulased viimasel ajal võrdsel tasemel.