Muusika leevendab ärevust sama edukalt kui massaaž

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikateraapia aitab ärevust vähendada.
Muusikateraapia aitab ärevust vähendada. Foto: Kalev Lilleorg/ SL Õhtuleht
USA uurijad leidsid, et rahulikult lamades lõõgastava muusika kuulamine aitab stressiga sama edukalt võidelda kui massaaž.

Liigse ärevuse käes kannatavate patsientidega tehtud uuring näitas, et pärast kümmet kolme kuu jooksul tehtud tunni aja pikkust massaažisessiooni vähenes ärevus poole võrra, kirjutab Healthday.

Üllataval kombel andis sama hea tulemuse ka palju lihtsam stressi peletamise meetod, nimelt muusika kuulamine.

«Olime üllatunud, avastades, et massaaž ei too rohkem kasu kui sama pika aja jooksul rahustava muusika kuulamine,» ütles uuringut juhtinud Karen J. Sherman sõltumatust uurimiskeskusest Group Health Research Institute

Uuringus osales 68 ärevushäirega patsienti, kes jagati kolme gruppi – osasid neist masseeriti lõõgastava muusika saatel, teised kuulasid lamades muusikat ja hingasid sügavalt ning kolmandad kuulasid muusikat, samas kui nende käed-jalad mähiti soojadesse rätikusse.

Kolme kuu järel, kui protseduure oli läbi viidud kümnel korral, selgus, et kõik meetodid toimisid ühtmoodi edukalt.

Sherman ütles, et kuna rahustava muusika kuulamine on palju odavam kui massaaž või termoteraapia, aga toime on kõigil meetoditel sama, võiksid liigse ärevuse käes kannatajad lõõgastava muusika kuulamist proovida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles