Ka kord kuus sportimine vähendab südamepuudulikkuse riski

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlaste sõnul aitab ka väga harv sportimine südant haiguse eest hoida
Teadlaste sõnul aitab ka väga harv sportimine südant haiguse eest hoida Foto: Corbis / Scanpix

USAs läbi viidud laiahaardelisest uuringust selgus, et ka kord kuus sportimine vähendab meestel südamepuudulikkuse tekke riski.

Uuringus jälgiti kahekümne aasta jooksul 21 000 USAs elavat meessoost arsti. Muuhulgas uuriti, mil moel füüsiline aktiivsus südamepuudulikkuse teket mõjutab, kirjutab Healthday.

Selgus, et isegi kord kuus sportimine mõjub südame tervisele hästi.

«Meestel, kes olid 1-3 korda kuus füüsiliselt aktiivsed, oli teistega võrreldes 18 protsendi võrra väiksem südamepuudulikkuse tekke risk,» sõnas uuringutulemustest artikli kirjutanud doktor Satish Kenchaiah.

«Neil, kes olid aktiivsed 5-7 korda nädalas, oli haigestumise risk 36 protsenti väiksem,» lisas teadlane. «Mida rohkem te spordite, seda enam risk väheneb.»

Samas märkis Kenchaiah, et saadud tulemusi võis mõjutada ka spordiga tegelejate üldine keskmisest tervislikum eluviis, mis samuti haigestumise tõenäosust vähendab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles