Vähiravifond panustas kahe kuuga Eesti inimeste ravisse ligi pool miljonit eurot

Marilin Vikat
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: PantherMedia/Scanpix

Augustis ja septembris palusid vähiravifondilt abi 48 inimest, kelle ravisse panustas fond kokku 480 000 eurot.

«Surve vähiravifondile järjest kasvab,» sõnas vähiravifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu. «Tänu tublidele vabatahtlikele oleme sel aastal juba 1,8 miljoni euro eest annetusi kogunud ning saanud paljudele eestimaalastele lootust anda. Samal ajal on hüppeliselt kasvanud ka abivajajate arv, mis tähendab, et ind ei tohi raugeda ei meie suurepärastel kogujatel ega lahketel annetajatel.»

«Kingitud elu» vähiravifondi vabatahtlikud kogusid suvel annetusi Leigo Järvemuusika festivalil, samuti Paide Arvamusfestivalil, Käsmu Viru Folgil, Augustiunetusel ja Weekend Festivalil Pärnus, Üheslaulmisel Tallinna lauluväljakul, kontserttuuril «Laula mu laulu, Vol2» ning retromuusikafestivalil We Love the 90’s. Nimetatud üritustel panustasid Eesti inimesed vähihaigete heaks kokku ligi 20 000 eurot. 

Lisaks tõid vähiravifondi vabatahtlikud suve lõpus Läti piiri ääres olevatest alkoholipoodidest annetustena «koju tagasi» 18 000 eurot. Toimus fondi esimene annetuste kogumise aktsioon ööklubis – Pärnu Sunseti 30+ publik toetas vähihaigeid enam kui 1000 euroga. 

Koos Eesti jalgpalliliiduga lõpetati üle-eestilise Euroopa jalgpallikarikate ringreisi, mille käigus kogunes annetusi 7500 eurot. Augustis Lilleküla staadionil toimunud Superkarika mängule Real Madrid vs Atletico Madrid saime PlayStationilt 6 tasuta piletit, mis müüdi heategevuslikul oksjonil ligi 19 000 euroga. 

Vähiravifondi vabatahtlikud olid kohal ka mitmetel laatadel, kodukohvikute päevadel, tänavafestivalidel ning suvelõpupidudel. Kõik inimesed said võimaluse teha ühe spontaanse heateo.  

«Kingitud elu» tegi käesoleval nädalal ka üleskutse jõuluks elupäevi kinkida ning tarbetute jõulukinkide asemel fondile annetusi teha.

Fond kutsub kõiki Eesti inimesi üles jõukohase püsiannetusega veebilehel www.kingitudelu.ee/annetajale - olgu või 1 euroga - igakuiselt vähihaigeid toetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles