Eelmisel nädalal sai kinnituse üks gripiviirus

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiruste vastu saab apteegist abi.
Viiruste vastu saab apteegist abi. Foto: Margus Ansu

Möödunud nädalal sai laboratoorse kinnituse üks A gripiviirus, kuid gripiviiruse püsivat levikut pole terviseamet veel täheldanud.


Aasta viimasel ehk 52. nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu arstide poole 3172 inimest, neist üle poole olid lapsed. See arv on stabiilne ja jääb jätkuvalt alla varasemate aastate sama perioodi pöördumistele.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti 80 korral, haigestumus püsib stabiilsel tasemel. Vanusrühmade järgi haigestusid endiselt enam kuni 5 aasta vanused lapsed. Haigestumist vanuses 65 ja vanemate hulgas registreeriti vähem ja see püsib varasemate aastatega võrreldes samal tasemel.

Haigestumised on peamiselt seotud paragripiviirusega, kuid kinnituse leidsid ka üksikud adeno- ja RS- viirused.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides. Registreeritud on vaid üksikuid gripijuhtumeid, püsivat gripiviiruse levikut veel ei ole täheldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles