Insuldipatsiente toetab regionaalhaigla uus mobiilirakendus

BNS
Copy
Nutitelefoni kasutaja
Nutitelefoni kasutaja Foto: Pexels / CC0 Licence

Insuldipatsientidele ja nende lähedastele on nüüd tasuta allalaadimiseks regionaalhaigla mobiilirakendus ehk äpp, mis toetab insulti haigestunud inimest ja tema lähedasi uue elukorraldusega toimetulekul.

Regionaalhaigla neuroloogi Siim Schneideri sõnul mängib insuldist taastumise juures olulist rolli see, mis saab patsiendist pärast haiglaravi lõppu. «Ravimite võtmine, töövõime hindamine, kodukeskkonna turvalisus ning hirm korduva insuldi ees on ainult üksikud näited teemadest, millega insuldi läbi teinud inimesed pärast haiglast lahkumist kokku puutuvad,» selgitas Schneider, lisades: «Selleks, et üleminekut paremini toetada, oleme eriala spetsialistidega koondanud usaldusväärse info ühte mobiilirakendusse.»

Insuldiäpi eesmärk on pakkuda tõenduspõhist teavet insuldijärgse elu ja toimetuleku kohta. Näiteks leiab sealt juhised, kuidas vähendada korduva insuldi riski ning kuidas halvatud kehapoolega inimese toimetulekut hõlbustada.  Lisaks saab äpis pidada interaktiivset vererõhupäevikut ning märkmikku, kuhu taastumise kohta märkmeid teha. Abi saamiseks suunab äpp otse kasulikele numbritele, aadressidele ja veebilehtedele, kuhu insuldist taastuja ning tema lähedased saavad vajaduse korral pöörduda.

Regionaalhaigla insuldi raviteekonna projektijuht Triin Naudi loodab, et inimesed leiavad  rakendusest vastused  enamusele oma küsimustele. «Äpi alla laadinud inimestelt ootame huviga tagasisidet rakenduse sisu ja kasutajamugavuse kohta – vaid nii saame ka edaspidi patsientidele ja lähedastele paremat tuge pakkuda.»

Tasuta eesti- ja venekeelse rakenduse nimega Patient Journey saab alla laadida Google Plays või App Store’is. Alla laaditud rakenduses tuleb valida teenuseosutajaks Põhja-Eesti regionaalhaigla ning raviteekonnaks insult.

Projekti rahastab haigekassa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles