Ida-Viru keskhaigla avab 14 miljoni eurose uue ravikorpuse

BNS
Copy
Vaktsineerimine. FOTO: Kristjan Teedema
Vaktsineerimine. FOTO: Kristjan Teedema Foto: Kristjan Teedema

SA Ida-Viru keskhaigla avab neljapäeval uue aktiivravikorpuse Kohtla-Järve Ahtme linnaosas; ehituse kogumaksumuseks kujunes 14 355 118 eurot.

Uues korpuses hakkavad paiknema haigla sisekliiniku statsionaar, apteegiteenistus, laboriteenistus, toitlustusosakond ning patoloogiateenistus, teatas SA Ida-Viru keskhaigla.

Hoone ehitamist alustati 2019. aasta augustis ja anti ehitaja poolt tellijale üle 2021. aasta septembris. Üle poole uue ravikorpuse ehituse kogumaksumusest finantseeriti Euroopa regionaalarengu fondi poolt ning ülejäänud osa SA Ida-Viru keskhaigla omavahenditest ja Eesti riigi toel.

Valminud korpus on osa SA Ida-Viru Keskhaigla pikemast arengukavast, mille jooksul on seni valminud haigla K-korpus, uus nakkuskorpus ja Ahtme tervisemaja ning renoveeritud Järve tervisemaja. Sama projekti raames on haiglal plaanis veel ka olemasoleva G-korpuse renoveerimine aastaks 2023.

SA Ida-Viru keskhaigla juhi Tarmo Tohveri sõnul on uue ravikorpuse avamine märkimisväärne teetähis haigla arengus mis aitab tagada haigla jätkuva kõrge ravikvaliteedi ning kaasajastab senisest veelgi haigla olmetingimusi ning tehnilist valmidust patsientide parimaks teenindamiseks. «Uus ravikorpus saab olema sisustatud parima tehnikaga ning loob lisaks patsientide heaolule ka kaasaegsed ja mugavad töötingimused meie haigla töötajatele,» ütles Tohver.

Uue ravikorpuse peatöövõtja OÜ Astlanda Ehitus juhatuse esimehe Kaupo Kolsari sõnul oli Ahtmes asuva haiglakompleksi ehitamine suur väljakutse nii tellijale kui ka ehitajale. Tema hinnangul tegi kogu ehitusprotsessi tavapärasest keerulisemaks ka valitsev koroonapandeemia.

Uue hoone projekteerimise peatöövõtja oli Innopolis Insenerid OÜ. Praegu on ettevõttel töös ligi 90 000 ruutmeetri ulatuses haiglate projekte ning on viimase 10 aasta jooksul projekteerinud rohkem kui 120 000 ruutmeetri ulatuses erinevaid haiglahooneid.

Tellijapoolset omanikujärelevalvet teostas ehitusel inseneribüroo Telora OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles