Teadlased tuvastasid olulise südame rütmihäirete vallandaja (3)

PM Tervis
Copy
Mis võib rolli mängida südame seisukorras?
Mis võib rolli mängida südame seisukorras? Foto: Shutterstock

California ülikooli San Francisco filiaali teadlased testisid südamehaiguse võimalikke käivitajaid, sealhulgas kofeiini, unepuudust ja vasakul küljel magamist. Tulemused näitasid, et ainult alkoholi tarbimine oli järjepidevalt seotud rohkemate südame rütmihäirete episoodidega, vahendab Medical Xpress.

Autorid järeldavad, et inimesed võivad teatud vallandajaid vältides vähendada kodade virvendusarütmia riski. Teadlased olid üllatunud, kui avastasid, et enamik asju, mida on arvatud olevat seotud kodade virvendusarütmiaga, seda ei olnud.

«Kuigi kofeiin oli testimiseks kõige sagedamini valitud käivitaja, ei leidnud me tõendeid seose kohta kofeiini tarbimise ja kodade virvendusarütmia vahel. Seevastu alkoholi tarbimine näitas kõige sagedamini kodade virvendusarütmia riski suurenemist,» ütles juhtivautor, kardioloogiaprofessor Gregory Marcus.

Uue uuringu kohaselt oli alkoholi tarbimine ainus käivitaja, mis põhjustas järjepidevalt oluliselt rohkem kodade virvendusarütmia episoode.

Uuring avaldati ajakirjas JAMA Cardiology ja seda esitleti novembris Ameerika südameassotsiatsiooni iga-aastasel teaduskonverentsil.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles