Naiste südametervis vajab suuremat tähelepanu

Jaana Otsa
, ajakirjanik
Copy
Südametervist kahjustavad oluliselt kõrge kolesterool, kõrgenenud vererõhk ja veresuhkru tase, kroonilised põletikukolded (näiteks halb hammaste tervis), alkohol, unehäired ja veel mitmed tegurid.
Südametervist kahjustavad oluliselt kõrge kolesterool, kõrgenenud vererõhk ja veresuhkru tase, kroonilised põletikukolded (näiteks halb hammaste tervis), alkohol, unehäired ja veel mitmed tegurid. Foto: Shutterstock

Kuigi paljud inimesed arvavad, et südamehaigused on rohkem seotud meestega, on tegelikult naiste seas esinevad südamehaigused number üks surma põhjuseks. Kuna südamehaigused mõjutavad naisi ja mehi erinevalt, on vaja teha veel palju tööd, et neid mõista ja ravida. 

Cedars-Sinai Smidt südameinstituudi eksperdid rõhutavad, et kuigi on tehtud märkimisväärseid edusamme naiste südamehaiguste mõistmisel, on siiski nende uurimisel veel pikk tee minna.

Doktor Natalie Bello ja Susan Cheng juhivad tähelepanu sellele, et südamehaigused on naiste peamine surma põhjus, kuid paljud naised kalduvad uskuma vastupidist ning arvavad, et selleks on pigem vähk, eriti rinnavähk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles